Mindfulness

Mindfulness Training

Krachtig en gelukkig leven met aandacht in het hier en nu.

Loop jij jezelf wel eens voorbij, vind je het lastig om te gaan met de drukte van alledag, heb je last van stress of negatieve gevoelens. Of heb je gewoon behoefte aan meer rust in je leven en wil je meer genieten in het moment.

Volg dan de 8-weekse Mindfulness Training.

Mindfulness is een mooie methode om meer rust in jezelf en je leven te creëeren. Gedurende de hele dag wordt onze aandacht getrokken door allerlei prikkels, we laten ons daar vaak onbewust door meevoeren. Mindfulness helpt ons om onze aandacht beter te richten in het hier en nu, dit doen we door het doen van verschillende soorten meditaties, aandacht voor de ademhaling en het lichaam, met aandacht in stilte zitten en bewegen met aandacht. Hierdoor ontwikkelen we meer innerlijke rust en kracht die ons helpen bij de uitdagingen van het leven.

De combinatie van Oosterse inzichten en wijsheid uit het Boeddhisme gecombineerd met Westerse wetenschap maakt Mindfulness een heel waardevol hulpmiddel om een gelukkiger en aandachtiger leven te leiden. Deze training is geschikt voor iedereen die met meer rust en innerlijke kracht in het leven wil staan.

Ook mensen die een burn-out hebben of daar tegen aan lopen en mensen die een depressie hebben gehad kunnen veel baat hebben bij mindfulness om bij moeilijke periodes op terug te kunnen vallen.

Praktisch:
In 8 weken tijd gaan we aan de slag om mindfulness in ons leven te integreren. Tijdens de wekelijkse bijeenkomst krijg je meer achtergrond over mindfulness, ervaar je de oefeningen onder begeleiding en krijg je meer inzicht in de werking van je brein en je automatische patronen.
Vervolgens ga je in de week daarop aan de slag met het geleerde door de oefeningen thuis toe te passen, met behulp van het werkboek en audio-opnames.

Het gaat hierbij vooral om het doen van de oefeningen, de theorie is minder belangrijk, mindfulness gaat in de eerste plaats om het ervaren.

Kosten van de training inclusief werkboek en audio-opnames: € 250,--

Neem contact op voor meer informatie of aanmelding.

De training is persoonlijk te volgen of in groepsverband wanneer er voldoende belangstelling is.