Mindfulness

Mindfulness Training

Krachtig en gelukkig leven met aandacht in het hier en nu.

In het hier en nu zijn, hoe eenvoudig het soms lijkt hoe moeilijk het kan zijn, in de drukte van alledag en de maatschappij waarin we leven komen er voortdurend prikkels op ons af. 

Het is een hele kunst tegenwoordig om daarin de rust te kunnen bewaren. De menselijke geest is geneigd ons steeds van het hier en nu af te leiden met onze gedachten. Wanneer we ons daar bewust van zijn kunnen we er op een andere, krachtiger manier mee omgaan, kiezen welke gedachten ons dienen, en onze gedachten er laten zijn zonder ons erin mee te laten slepen.

De 8- weekse Mindfulness Training is een effectieve manier beter om te kunnen gaan met de drukte van alledag, stress of onrust en negatieve gevoelens. Om meer rust in je leven te creeëren en meer te genieten in het moment.

Mindfulness helpt ons onze aandacht te richten in het hier en nu, met verschillende soorten meditaties, aandacht voor de ademhaling en het lichaam, met aandacht zijn in stilte of beweging.

We ontwikkelen innerlijke rust en kracht om beter om te kunnen gaan met de uitdagingen die het leven ons soms biedt.

De combinatie van Oosterse inzichten en wijsheid uit het Boeddhisme gecombineerd met Westerse wetenschap maakt Mindfulness een heel waardevolle methode.

Ook mensen die een burn-out hebben of daar tegen aan lopen en mensen die een depressie hebben gehad kunnen veel baat hebben bij mindfulness om bij moeilijke periodes op terug te kunnen vallen.

Praktisch:
In 8 weken tijd gaan we aan de slag om mindfulness in ons leven te integreren. Tijdens de wekelijkse bijeenkomst krijg je meer achtergrond , ervaar je de oefeningen onder begeleiding en krijg je meer inzicht in de werking van je brein en je automatische patronen.
Vervolgens ga je in de week daarop aan de slag met het geleerde door de oefeningen thuis toe te passen, met behulp van het werkboek en audio-opnames.

Neem contact op voor meer informatie of aanmelding.

De training is persoonlijk te volgen of in groepsverband wanneer er voldoende belangstelling is.