Nieuws/Inspiratie

Terugblik 2018..Kerst/Nieuwjaarswens

Eind 2018..tijd om even terug te blikken en stil te staan bij de afgelopen tijd...en vooruit te kijken naar een gloednieuw jaar wat op ons ligt te wachten.

Voor mij persoonlijk ook een moment om even stil te staan bij de laatste 3 jaar, waarin veel gebeurd is.

3 jaar geleden ben ik een andere weg opgegaan...mijn eigen weg..daarmee al mijn zekerheden losgelaten...de grond onder mijn voeten weg....dwars doorheen heel veel pijn en verdriet..soms besef je pas later waar je in hebt gezeten….

Door alle gevoelens te doorvoelen, te laten stromen, hoe moeilijk het soms ook was ben ik hier veel sterker door geworden…ik voel me vrij en heb mezelf weer teruggevonden…

Me de afgelopen jaren ook steeds bewuster geworden van wie ik werkelijk ben en mijn hooggevoeligheid die bij mij hoort steeds meer als kracht gaan herkennen.

Op verschillende manieren mogen loslaten de laatste jaren, me heel bewust dat je maar een moment hebt en kan leven en dat is Nu.

Heel dankbaar voor alles wat op mijn pad mocht komen de laatste jaren en trots moeilijke uitdagingen aangegaan te zijn reis ik verder en mag er als me dat gegeven is voor 2019 weer veel moois op mijn pad komen.

Nog steeds met onzekerheden maar met vertrouwen op het universum en de balans en overvloed die er altijd zijn wanneer ik me overgeef aan vertrouwen en de stroom van het leven, mijn eigen natuur volg.

Vanuit mijn eigen uitdagingen aan te gaan, te groeien en te leren heb ik mooie stappen mogen zetten met Innersun Coaching. Naast de Reiki, mooi instrument tot ontspanning en heling, en, ook heel ontspannend en helend, de Voetreflexmassage, heb ik dit jaar ook de Mindfulnesstrainer opleiding met goed gevolg af mogen ronden. Deze opleiding heeft mijzelf veel gebracht, leven in het moment met aandacht geeft me innerlijke kracht en rust in het hoofd. Met heel veel zin en plezier ga ik daar mee verder in 2019.

Ik wens iedereen veel moois op zijn of haar unieke pad, en heel fijne, warme kerstdagen, en een liefdevol, gelukkig en gezond 2019 met veel mooie momenten en kracht en licht op de moeilijke momenten als die er zijn.

Volg je dromen dat al je wensen uit mogen komen!

 

                                       

 

Mindfulness Training

Krachtig en gelukkig leven met aandacht in het hier en nu.

Loop jij jezelf wel eens voorbij, vind je het lastig om te gaan met de drukte van alledag, heb je last van stress of negatieve gevoelens. Of heb je gewoon behoefte aan meer rust in je leven en wil je meer genieten in het moment.

Volg dan de 8-weekse Mindfulness Training.

Mindfulness is een mooie methode om meer rust in jezelf en je leven te creëeren. Gedurende de hele dag wordt onze aandacht getrokken door allerlei prikkels, we laten ons daar vaak onbewust door meevoeren. Mindfulness helpt ons om onze aandacht beter te richten in het hier en nu, dit doen we door het doen van verschillende soorten meditaties, aandacht voor de ademhaling en het lichaam, met aandacht in stilte zitten en bewegen met aandacht. Hierdoor ontwikkelen we meer innerlijke rust en kracht die ons helpen bij de uitdagingen van het leven.

De combinatie van Oosterse inzichten en wijsheid uit het Boeddhisme gecombineerd met Westerse wetenschap maakt Mindfulness een heel waardevol hulpmiddel om een gelukkiger en aandachtiger leven te leiden. Deze training is geschikt voor iedereen die met meer rust en innerlijke kracht in het leven wil staan.

Ook mensen die een burn-out hebben of daar tegen aan lopen en mensen die een depressie hebben gehad kunnen veel baat hebben bij mindfulness om bij moeilijke periodes op terug te kunnen vallen.

Praktisch:
In 8 weken tijd gaan we aan de slag om mindfulness in ons leven te integreren. Tijdens de wekelijkse bijeenkomst krijg je meer achtergrond over mindfulness, ervaar je de oefeningen onder begeleiding en krijg je meer inzicht in de werking van je brein en je automatische patronen.
Vervolgens ga je in de week daarop aan de slag met het geleerde door de oefeningen thuis toe te passen, met behulp van het werkboek en audio-opnames.

Het gaat hierbij vooral om het doen van de oefeningen, de theorie is minder belangrijk, mindfulness gaat in de eerste plaats om het ervaren.

Kosten van de training inclusief werkboek en audio-opnames: € 250,--

Neem contact op voor meer informatie of aanmelding.

(De training is persoonlijk te volgen. In 2019 zal ook een groepstraining starten, meer informatie hierover volgt)

 

 

21-12-2017

Dag 2017, welkom 2018

Terugblik van het afgelopen jaar,

Wat komt er in me op als ik terugkijk naar 2017;

Als eerste liefde, in verbinding en in loslaten, om alles er te laten zijn, zowel vreugde als verdriet.

Ook dankbaarheid komt naar boven, voor alle mooie momenten, voor het leven met alles wat er bij hoort, voor de natuur waarin alles komt en gaat, de stroom van het leven..
Dankbaar voor de lessen die ik heb gekregen, die ik mee mag nemen naar het volgend jaar, voor het vertrouwen dat meer en meer groeit om steeds meer mijn hart te volgen en in het nieuwe jaar weer nieuwe stappen te mogen zetten.

Reizen, nieuwe plaatsen ontdekken, andere mensen, andere culturen, genieten van de zon, zee, de warmte, tijd voor elkaar, dit mocht ik ervaren in tijdens een dol-fijne reis in de Rode Zee in Egypte en tijdens een heerlijke week met mijn kinderen in Zuid Spanje.

Dolfijnen, onderwaterwereld, vrijheid
Een unieke ervaring in mei van het afgelopen jaar……….de dolfijnen die met ons wilden zwemmen en spelen, vrij om te komen en gaan wanneer ze willen, met al hun speelsheid………..de schitterende stille kleurrijke wonderlijke onderwaterwereld…….slapen onder de volle maan en de sterren……….

Stilte
De stilte is iets waar ik altijd naar terug kan keren en ik vaak behoefte aan heb in de lawaaierige wereld waarin we leven, de stilte die me inzichten geeft en me altijd weer terug bij mezelf brengt, ik vind de stilte bv. door meditatie of in de natuur. Afgelopen jaar mocht ik een mooie mindfulnesstraining doen waarin ik 8 maandagochtenden de week heerlijk begon oa. met meditatie en yoga. Ook thuis zijn de mindfulness technieken een praktisch en krachtig hulpmiddel om stevig en in balans in het leven te staan.

Verder rijkdom, voor alles wat er is in mijn leven, voor lieve vrienden en familie. En de rijkdom de vrijheid te hebben mijn eigen leven te kunnen leiden,

Bewustwording, door alle ervaringen en lessen weer veel bewustwording en groei in mezelf doorgemaakt, Beseffen dat hoe anders we allemaal zijn we toch allemaal verbonden zijn, met elkaar als onderdeel van de natuur.

Ik wens iedereen heel veel licht, liefde en warmte, met de kerstdagen en voor elke dag van het nieuwe jaar!

 

 

 

Mei 2017: Een dol-fijne ervaring

                 

In de week van 9 mei 2017 mocht ik een week doorbrengen in het Sataya Rif in de Rode Zee in Egypte. Op reis met Dolfijnreizen verbleven we met een fijne groep mensen op de boot de Sea Dream midden in het rif omgeven door prachtige koralen, vissen en (voornamelijk) Spinnerdolfijnen die vanuit de open zee dagelijks het rif inzwemmen om te zwemmen, spelen en uitrusten.
Behalve een heerlijke vakantiereis was het contact met de dolfijnen een heel bijzondere ervaring. Al op de eerste dag bij aankomst kwamen de dolfijnen ons in grote getale verwelkomen. Zodra ik, na het eerste gedoe van duikbril en snorkel opzetten, mezelf in mijn (best strakke..) duikpak had gehesen, het rode hoofddoekje had opgezet (als herkenningspunt voor de snorkelbegeleiders), met flippers in de zodiac gesprongen was richting de dolfijnen en na een seintje van de begeleiders in het water sprong en mijn hoofd onder water stak overviel mij meteen een gevoel van rust ....glimlach ....ontroering.....vrijheid... wauw.. direct vallen gedachtes en chaos in mijn hoofd weg en ben ik in het moment zelf. Hoe bijzonder is het om een hele school dolfijnen in rustige boogjes onder je te zien glijden, al spelend naar boven en naar beneden schietend, vlak voor je langs of cirkelend op een halve millimeter afstand rondom je te ervaren.

De dolfijnen namen mij mee in hun speelsheid en vreugde. Hun energie werkt nog in mij door, ze leren mij alles niet zo serieus te nemen en los te laten, mee te gaan in de stroom van het leven en te spelen, plezier te maken, te lachen, te accepteren wat zich in het moment aandient en te vertrouwen.

De dolfijnen zijn mijn hart binnengezwommen en ze zwemmen vanaf nu met mij mee, met dankbaarheid neem ik hun energie met mij mee en geef ik deze door, ook in het coachen en healen.

Dolfijnen wat willen jullie me vertellen
in de zee is alles goed
een boodschap van liefde voor ieder die het wil horen
van liefde schoonheid en overvloed
mijn hart vol van vreugde en plezier
ik hoef nergens te zijn enkel hier
op de golven van de zee
en het ritme van moeder aarde dein ik mee
Stilte om me heen rust in mij
Alles is goed ik ben Vrij