Nieuws/Inspiratie

Volle Maan Vrouwencirkel

Aan het begin van 2020 ben ik begonnen met Volle Maan meditatieavonden te geven. Na een paar mooie avonden werd dit door de coronacrisis 'even' stilgezet. Dit even duurde wat langer dan ik had gedacht. Na toch al wat jaren veel innerlijk werk gedaan te hebben mocht opnieuw een heel innerlijk proces op gang komen, nog diepere bewustwording van hoezeer we ons laten leiden door het hoofd in plaats van door ons hart en gevoel. Ook ben ik me diep gaan beseffen hoe de vrouwelijke energie in de loop van de geschiedenis onderdrukt is geweest, de energie van het verbonden zijn met je intuitie, gevoel, innerlijk weten. De verbinding met de natuur, met het ritme van de seizoenen, de genezende kracht van moeder aarde. Ik voel sterk dat het belangrijk is om deze verbinding weer te herstellen , te beginnen in onszelf. En ook om als vrouwen weer te verbinden met elkaar , zoals vrouwen dat in vroeger tijden ook deden. Om bij elkaar onszelf te kunnen zijn, te kunnen delen, te helen, elkaar te steunen en te bekrachtigen ieder met onze eigen wijsheid. Zodat we als vrouwen in onze kracht kunnen staan, in ons licht, en ons pure Zelf kunnen zijn en uitdragen. Heel graag wil ik dan ook samen met vrouwen die dit ook zo voelen, met de volle maan samen komen om in het licht van de maan Samen te Zijn, met aandacht aanwezig zijn in stilte, in beweging, muziek en alles wat verder mag ontstaan. 
Afgelopen Volle maan op 17 mei hebben we een heel fijne eerste Volle Maan samen zijn gehad, dit smaakt naar meer dus wordt vervolgd!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1-1-2022

Gelukkig nieuw jaar, gelukkige ontwaking ✨

Op heel veel momenten in mijn leven ben ik wakker geworden.

Elke ochtend word ik wakker. Na soms een moeilijke dag, kan de volgende dag helemaal anders zijn, in een ander licht.

Door gebeurtenissen, verlies, afscheid, in contact met mensen heb ik telkens dingen mogen leren, lessen mogen ervaren, oude overtuigingen, gedachten, achter me laten en het anders gaan doen. Ontwaken in een nieuw bewustzijn, een ander licht.

Persoonlijke gebeurtenissen hebben mij er toe gebracht het pad van persoonlijke ontwikkeling op te gaan.. Naar binnen keren, in meditatie, stilte heeft me bewust gemaakt van mijn eigen innerlijke kracht en licht.

De coronacrisis heeft me nog meer doen ontwaken.

Hoezeer regeert de (on)wetenschap, angst, controle, allemaal vanuit het denken, in het systeem waarin we leven. En hoezeer is bewustwording nodig. Bewustwording dat we de kracht in onszelf hebben tot genezing, en de kracht de wereld te creëeren zoals we die zelf willen. We hebben de keuze, laten we ons leiden door krachten van buitenaf, of keren we naar binnen , ontdekken we de enorme rijkdom aan kennis en wijsheid die daar verborgen ligt, en laten we ons leiden door ons hart.

Ik ontwaak, telkens meer, in stilte, wanneer ik naar binnenkeer. En transformeer zo elke keer opnieuw mijn eigen angst in vertrouwen, controle willen houden in loslaten. Het enige waarover ik controle kan en wil houden ben ik zelf.

Telkens mag ik weer een stukje oud achter laten en in een nieuwe ik stappen. Die beter past.

Ook in 2021 mocht ik weer verder en nog dieper ontwaken. Nog meer oud achter me laten en nog meer in het nieuwe stappen. ????????

Er is nog heel veel te ontwaken, heel veel te begrijpen, heel veel te leren, gezegend het pad van ontwaking en bewustwording te bewandelen. Dankbaar voor alles wat op mijn pad al mocht komen en nog mag komen. Dank 2021 voor alles wat je mocht brengen en alles wat ik achter mag laten. Welkom 2022 voor het nieuwe en alles wat mag ontstaan.

Ik wens iedereen voor elke dag in het jaar 2022 een gelukkig ontwaken , en veel licht, liefde, geluk en gezondheid ????????????✨

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

6 augustus 2021

Wees jouw eigen medicijn

Sinds ik het pad van persoonlijke en spirituele ontwikkeling opgegaan ben, ben ik meer en meer gaan geloven in mezelf, ben ik gaan ontdekken dat ik zoveel meer ben dan wie ik dacht dat ik was. Door mijn gevoel meer en meer toe te laten ben ik bij mijn diepste kern gekomen, en bij mijn hart. Wat voelt, en weet, wat wel of wat niet klopt.

Deze bewustwording heeft me verrijkt, me veel dichter bij mijn authentieke zelf gebracht, ik weet wie ik ben en doe waar ik blij van wordt , sta sterker en bewuster in het leven, en wil dit heel graag anderen meegeven. 

Ik geloof in de mens, in het zelfgenezend vermogen dat ieder in zich heeft, het zelfgenezend vermogen van ons lichaam maar ook het vermogen een medicijn te zijn voor de wereld, door je eigen unieke zelf te leven, je volledige zelf te zijn met alles wat er bij hoort, je angsten, je zwakheden, je boosheid, je verdriet, je pijn.. Ook die er laten zijn. In de spiegel durven kijken.

De grootste uitdaging die er is maar ook de grootste bevrijding voor jezelf.

Je volledige zelf te leven, doen wat je hart je ingeeft, geeft je zoveel positieve energie, en dat zal je lichaam en je immuunsysteem zo ten goede komen. Het gaat niet vanzelf maar het is zo de moeite waard.

Werkelijke gezondheid is leven, leven is het meervoud van lef

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

18-12-2020

Aan het einde van het jaar wil ik iedereen hartelijk bedanken voor het contact in het afgelopen jaar, zij het door een bezoek aan de praktijk, of het volgen van mijn facebookpagina, persoonlijke reacties of berichten.
Voor velen was het een turbulent jaar, of je nu door de crisis op wat voor manier dan ook getroffen bent, of wellicht door andere moeilijke persoonlijke omstandigheden. Hopelijk mag je op dit moment in een goede gezondeheid zijn en in voorspoedige omstandigheden verkeren.

Wat we door de crisis misschien mogen beseffen is dat we kwetsbaar zijn als mens, dat we hier maar even zijn en daarom het belangrijk is zoveel mogelijk te genieten. daarbij mogen we ook beseffen dat genieten niet hoeft te zitten in luxe, reisjes, uitgaan, shoppen enz. Maar dat genieten hem zit in juist de heel 'kleine' dingen, de natuur, dieren , een knuffel, arm om je heen, Verbinding, aanraking, in een wereld waarin we zoveel gestuurd worden door onze telefoons en laptops enz. mogen we nog meer gaan beseffen het belang van werkelijk contact van mens tot mens.

Mijn wens voor het volgende jaar is dat we ondanks dat we ieder verschillend zijn en kunnen verschillen van mening of hoe we in het leven staan, toch samen kunnen leven, ieder op zijn eigen unieke manier, dat we elkaar blijven 'aanraken' door een vriendelijk woord, een warm hart, en liefdevol gebaar.

Ik verwelkom ieder weer met een open hart en handen in mijn praktijk, heel graag tot ziens, zorg goed voor elkaar en om dat te kunnen doen vooral heel erg goed voor jezelf.

Heel mooie , ontspannende, gezellige kerstdagen en een heel gelukkig, gezond en liefdevol 2021 ! 


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1 december 2020

December..tijd voor reflectie..naar binnen keren..ontspanning.. en uitrusten van een voor velen denk ik toch wel turbulent jaar.

Ondanks dat het een andere kerst zal zijn dan anders hoop ik dat het voor ieder een mooie decembermaand wordt, en dat ook wanneer het moeilijk is er toch lichtpuntjes zullen zijn.

Laten we goed voor onszelf en elkaar zorgen. Nu horen we in deze tijd heel vaak dat we aan onze medemens moeten denken, een heel mooie gedachte. toch kan je er enkel zijn voor een ander wanneer je in de eerste plaats goed voor jezelf zorgt, wanneer je zelf gezond bent, je goed voelt , energie voldoende hebt.. dan heb je ook de ruimte en energie om er te kunnen zijn voor de ander.

regelmatig  de ruimte nemen voor een tijd van diepe ontspanning en rust voor je zelf en je lichaam is een belangrijke bijdrage aan je gezondheid en welbevinden.

Huidcontact, aanraking met aandacht, rust, warmte,. zorgt voor ontspanning, positieve gedachten, gevoel van heelheid, welzijn, innerlijke rust.

De decembermaand is een mooi moment om jezelf of iemand anders :-) een heerlijk moment van ontspanning te gunnen.

De decembertijd is ook een tijd om behalve aan jezelf te denken ook iets voor een ander te kunnen betekenen.

Een verzoek wat ik kreeg van een bezorgde vader vanwege zijn dochter Sylvana, bracht mij op het idee om deze maand en volgende maand iets te kunnen bijdragen voor een ander.

Sylvana is een meisje van 18 jaar wat veel meegemaakt heeft, en omdat ze daar nog steeds last van heeft en weer wil gaan leven in plaats van overleven is er een actie op touw gezet om voor haar een hulphond te bekostigen.

ik vind het een bijzonder en mooi doel en doe er graag een bijdrage aan, ook omdat ik er vertrouwen in heb, wat ik bij andere grotere goede doelen organisaties niet altijd heb, dat bij dit doel het geld heel erg goed besteed gaat worden.

daarom geef ik voor iedere massage die ik mag geven in december en januari, 10 euro aan dit prachtige doel.

voor meer informatie over de actie zie; www.doneeractie.nl/hulphond-voor-sylvana/-46004

wil je dus jezelf of iemand anders voor de kerstdagen een heerlijke ontspanningsmassage gunnen dan draag je tevens bij hieraan. (ook een kadobon is mogelijk en leuk te geven)

Een heel fijne en warme decembermaand allemaal, met veel warmte, licht en gezelligheid, en mijn wens voor Sylvana dat haar lieve hulphond spoedig bij haar mag zijn.

'Selfcare is giving the world the best of you not what's left of you'


 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

15 november 2020

Het jaar 2020 is een magisch jaar. Dat was aan het eind van 2019 al voelbaar voor mij, al had ik niet kunnen vermoeden dat het op de manier zou gebeuren waarop het nu gebeurt. Een virus zet de wereld op zijn kop, chaos is alom zichtbaar.

Velen willen terug naar het 'oude normaal' maar steeds meer mensen beseffen dat het oude normaal niet meer terug gaat komen.
Wereldwijd is er strijd, angst, wanhoop, duisternis.

Het voelt voor mij diep dat wij  door alles wat nu gebeurt, alles wat afgebroken wordt, nu de keus mogen maken in wat voor wereld wij willen leven in de toekomst. Wij bepalen, wij kiezen zelf, wij creëeren onze eigen wereld.

Afgelopen 13 november mocht ik mijn 3e graads reiki inwijding ontvangen. Op deze dag mocht ik me opnieuw diep beseffen hoe krachtig en genezend de allesomvattende levensenergie is, waar reiki voor staat, de spirit, het licht in ons, wat door alles en iedereen stroomt, ons verbindt in onze essentie.
We mogen deze energie belichamen hier op aarde door ons licht te laten schijnen, door ons te herinneren wie we werkelijk zijn, en opnieuw toe te eigenen, lichtwezens hier op aarde, om te stralen, ieder zijn of haar licht op zijn eigen wijze manier.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

31 oktober 2020

De praktijk is sinds kort uitgebreid met 2 infrarood warmtepanelen. Infrarood stralen werken direct in op de huid, gewrichten en spieren. In tegenstelling tot 'gewone' verwarming wordt de lucht door infrarood niet gecirculeerd waardoor er geen stof verspreid wordt, er een gelijkmatige warmteverdeling is, bacteriën vrij, bevorderend voor de bloedcirculatie, vermindert ademhalingsproblemen en allergiën.

De diepte en ontspannende werking op de spieren en gewrichten zorgt voor een heilzame uitwerking bij spierpijn en klachten als fybromyalgie, reuma en arthrose. Afvalstoffen worden sneller verwijderd uit het lichaam, het immuunsysteem versterkt, zo belangrijk in deze tijd !

Een waardevolle aanvulling dus op de ontspanningsmassage of reikibehandeling :-)

Een warm welkom om de weldaad en heling van de ontspanningsmassage of reikibehandeling zelf te ervaren :-) 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

23 oktober 2020

 

In wat een tijd leven wij op dit moment, hoe belangrijk is aanraking mogen we hierdoor gaan beseffen, heel belangrijk, van levensbelang..

 

Een mooie tekst die ik tegenkwam en gekopieerd heb, wil ik hier graag delen , met dank aan Anita Schuit , die ik niet persoonlijk ken maar haar tekst mag denk ik met heel veel liefde verder verspreid worden ;

 

Raak mij aan met liefde vraagt de conceptie

Ik heb het nodig, door verbinding nieuw leven te geven.

Raak mij aan met liefde vraagt de baby

Ik heb het nodig, dan kan ik groeien en blijven leven

Raak mij aan met liefde vraagt de peuter

Ik heb het nodig, voor weerstand en gezondheid

Raak mij aan met liefde vraagt het kind

Ik heb het nodig voor mijn eigen identiteit

Raak mij aan met liefde vraagt de puber

Ik heb het nodig om mijn leven vrij en zinvol in te richten

Raak mij aan met liefde vraagt de volwassene

Ik heb het nodig voor een harmonisch gezin te stichten

Raak mij aan met liefde vraagt de oudere,

Ik heb het nodig anders ondermijnt eenzaamheid mijn bestaan

Raak mij aan met liefde vraagt de stervende,

Ik heb het nodig, dan kan ik zonder angst en vredig heengaan

Raak mij aan met liefde vraagt de ziel,

Ik heb het nodig om wederom nieuw leven te geven

Niets is heiliger dan een liefdevolle aanraking

Want zonder dit houdt het leven op te bestaan.
 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Volle maan meditatieavonden

 

In het begin van dit jaar hebben we een paar mooie meditatieavonden bij volle maan mogen beleven in de praktijk.

 

Door de crisis is dit even stilgezet.

 

Nu in de zomerperiode is een mooie avond gepland bij mooi weer op een prachtige plek buiten in het weiland omringd door de helende energie van de natuur en de paarden. Zodra het weer het toelaat zal deze avond doorgaan. Houd de website of facebook in de gaten voor meer informatie.

 

Samen zijn onder het licht van de volle maan, om in stilte aanwezig te zijn bij dat wat er is, in het hier en nu.

 

Een avond met aandacht voor onszelf, om te ont-spannen, ont-haasten en te ont-moeten.

 

 

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Kwetsbaarheid is kracht 17-2-2020 

 

Volle maan, van 9 februari, stond in het teken van Leeuw..

Leeuwenkracht.. Ik voel hem de laatste tijd heel erg in me , deze kracht was er altijd al maar ik ben me er nog meer bewust van geworden.


Het gaat hierbij om een innerlijke kracht , de kracht om verantwoording te nemen voor mijn eigen leven en het niet bij anderen te leggen, te gaan voor mijn doelen en dromen, mijn eigen kwetsbare stukken aankijken in alle eerlijkheid, het transformeren van negatieve gedachten en overtuigingen.. Enzovoort..

Een innerlijke kracht.. En moed.. Om alles te kunnen laten zijn zoals het is.. In het moment.. Loslaten.. Omarmen.. Wat komt en gaat.. Laten stromen..

 

Dat kost moed want het raakt soms heel kwetsbare stukken aan.

Wanneer deze kwetsbaarheid er mag zijn, in al zijn eerlijkheid omarmd, erkend en aandacht gegeven in liefde, dan geeft dit zoveel ruimte ..ruimte voor je innerlijke kracht.

alles van jezelf erkennen wat er is..dat is heelworden, thuiskomen in jezelf

 

Gevoelens van gebeurtenissen, hoe lang ook geleden, wanneer ze niet erkend zijn , ze nooit aandacht hebben gehad worden ze opgeslagen in je lichaam en in je systeem en zullen ze om je aandacht blijven vragen... dit kan stress of lichamelijke ongemakken of erger veroorzaken.

 

Aandacht geven aan jezelf en jezelf de ruimte geven om te voelen wat binnenin leeft en wat geheeld mag worden is een proces wat je enkel zelf kunt doen. Massage, reiki, met aandacht , kunnen hierbij een waardevolle ondersteuning zijn. Van harte welkom wanneer je hier de behoefte toe voelt.
 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2020

Jezelf zijn

Jezelf zijn in een wereld die continu probeert je iets anders te laten zijn.. een hele uitdaging.

Veel problemen die we zien rondom ons, verdeeldheid, uitbuiting van mens en natuur, prestatiedruk, geld belangrijker dan welzijn, veel mensen die kampen met stress, burnout enzovoort, laten ons zien dat het tijd is voor verandering.

We denken vanuit maatschappelijke of werkdruk vaak dat we zelf moeten veranderen maar is dat ook werkelijk zo, is het niet eens tijd dat we onder ogen zien dat we geen robots zijn, maar mensen van vlees en bloed met gevoelens, emoties, een hart en een ziel, die onze aandacht vragen, door ziekte, door stress of andere psychische problemen, om terug in verbinding te komen daarmee, met ons diepste zelf. En daar ook helemaal oke mee te zijn, te gaan doen wat bij ons past, geen genoegen meer nemen met ons te moeten aanpassen ten koste van ons lichaam, voorbijgaand aan onze hart en ziel.

Zodat we kunnen gedijen, en ook anderen daarmee kunnen inspireren, om verandering tot stand te brengen om naar een andere manier van leven wellicht te gaan, meer in contact met de natuur, onze eigen natuur, met respect voor gezondheid, welzijn, van milieu en de dieren en onszelf.

De sleutel om in contact te komen met onze kern is de adem en het lichaam. Dagelijks tijd nemen voor bijvoorbeeld, meditatie, stilte, yoga, reiki of een andere methode om aandacht aan jezelf te geven en aan wat binnenin je leeft brengt je stap voor stap dieper bij je ware zelf, waardoor je weer terug in contact komt met je innerlijk en de wijsheid die in jezelf zit, maar ook met je zelfgenezend vermogen, daar weer op mag vertrouwen. 

Wanneer je voelt dat je op dit moment toe bent aan verandering, in plaats van te overleven weer te gaan leven, te gaan doen waar je hart blij van wordt, voel je dan van harte welkom voor ondersteuning daarbij.

Graag tot ziens, een warm welkom zoals je bent.
 

'Be yourself, everybody else is allready taken'