Reiki

Reiki ~ Kracht van de eenvoud ~

Help je lichaam zichzelf te herstellen.

Reiki is een heel mooie eeuwenoude methode om je lichaam aandacht en heling te geven. Om het de kans te geven zichzelf te genezen, de werkelijke oorzaak van lichamelijke klachten te helen.

Ons lichaam vertelt ons veel, het is aan onszelf om te luisteren naar de signalen. Stress, emoties, spanningen worden indien niet verwerkt, opgeslagen in het lichaam waardoor klachten kunnen ontstaan.

Door minder in ons hoofd te zitten, onze aandacht te richten op de ademhaling...stil te worden...zakken we in ons lichaam en geven we het de kans om te ont-spannen.

Reiki staat voor universele levensenergie, de energie die door heel de natuur en de kosmos stroomt, de energie die iedereen in zich heeft, die er voor zorgt dat nieuw leven ontstaat, dat alles in de natuur groeit en bloeit..Deze energie helpt je lichaam in balans te houden, reguleert alle processen in je lichaam, herstelt je lichaam bij ziekte of verwonding.

Reiki maakt gebruik van deze energie door met aandacht de handen op het lichaam te leggen volgens het systeem van Mikao Usui, de grondlegger van de reikimethode. Energie volgt aandacht en stroomt naar de plaatsen waar dat nodig is om wat vast zit vrij te laten komen, het lichaam ontspant, het zelfgenezend vermogen krijgt de ruimte.
Reiki wordt vaak gezien als iets aparts, een wonder, dat is het ook en tegelijkertijd ook heel erg eenvoudig, net als de natuur

In juni 2016 heb ik mijn inwijding in de tweede graad mogen ontvangen.

De prijs van een behandeling is 30 euro en duurt ongeveer een uur.
Een reeks van 5 behandelingen kost 125 euro.

 

'The old healer to the soul

It's not your back that hurts, but the burden

It's not your eyes that hurt, but injustice

It's not your head that hurts, it's your thoughts

Not the throat, but what you don't express or say with anger

Not the stomach hurts, but what the soul does not digest

It's not the liver that hurts, it's the anger

It's not your heart that hurts, but love

And it is love itself that contains the most powerful medicine'

(Unknown Author)